Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΣΥΡΟΥ

Ρίχνουμε το νερό μέσα σε ένα μπακιρένιο καζάνι - κρατάμε λίγο στην άκρη
για να διαλύσουμε το corn flower. ζυγίζουμε το ξινό και το προσθέτουμε
στο νερό αφού έχει ζεσταθεί λίγο. Όταν το νερό ζεσταθεί αρκετά
προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξεκινάμε να το ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η
ζάχαρη σταματάμε το ανακάτεμα και διαλύουμε πολύ καλά το corn flower στο
νερό που έχουμε κρατήσει - προσοχή να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε την
κόλλα (το διαλυμένο σε νερό corn flower) και αφήνουμε το μίγμα να
βράσει - θέλει περίπου 10 λεπτά για να πάρει βράση και άλλη μισή ώρα
βράσιμο. Μόλις είναι έτοιμο - το καταλαβαίνουμε από την πυκνότητα και
την υφή του- σβήνουμε την φωτιά προκειμένου να μην εξατμιστεί το άρωμα,
προσθέτουμε το άρωμα και τα αμύγδαλα. Αφού ανακατευτεί το μίγμα το
ρίχνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με αλεύρι για να τραβήξει την υγρασία.
Πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη και το αφήνουμε για μια μέρα να
κρυώσει και να σφίξει. Αφού μείνει μία μέρα το κόβουμε πάνω σε πάγκο
πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη σε μικρά κυβάκια, αφού αφαιρέσουμε από το
κάτω μέρος το περισσευούμενο αλεύρι. Τοποθετούμε τα λουκούμια σε κουτιά
με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου