Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμο γλυκό με χυμό εσπεριδοειδών

Ένα πολύ εύκολο και νηστίσιμο γλυκό, όλο άρωμα σας έχουμε σήμερα. Την ιδέα την έχω από ένα πολύ, πολύ, πολύ παλιό Gourmet απλώς έχω αλλάξει τις ποσότητες γιατί ήταν λίγο υπερβολικές για μένα. Είναι ότι πρέπει για την Καθαρή Δευτέρα μετά το φαγοπότι αλλά και για όλες τις μέρες της νηστείας. Η ποσότητα στη ζάχαρη είναι υποκειμενική, ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινούτσικο το θέλουμε το γλυκό μας. Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι η γνωστή πλαστική φόρμα για ζελέ που πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε από τη μαμά μας.

χρειαζόμαστε
500 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
50 γρ νερό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
80 γρ ζάχαρη
40 γρ corn flour
150 γρ χυμό από φρέσκο λεμόνι
150 γρ νερό
ξύσμα από ένα λεμόνι
150 γρ ζάχαρη
30 γρ corn flour
500 γρ χυμό από φρέσκα μανταρίνια
50 γρ νερό
ξύσμα από δυο μανταρίνια
80 γρ ζάχαρη
40 γρ corn flour
2-3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκαλιού
1 κουταλιά τριμμένο καρύδι

Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το corn flour με το νερό. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα και να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στη φόρμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού με τον ίδιο τρόπο ανακατεύοντας με το λεμόνι και τα 100 γρ νερό. Στρώνουμε και την κρέμα λεμονιού στη φόρμα και κάνουμε την ίδια διαδικασία με το χυμό από τα μανταρίνια. Αδειάζουμε και την κρέμα μανταρινιού στη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο σκεπασμένη και την αφήνουμε αρκετές ώρες. Όταν είναι να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι που έχουμε ελαφρά αραιώσει με λίγο νερό και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
 
Καλά κούλουμα και καλά να περάσετε φίλοι μας!






cookandfeed.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου