Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά

manitaria-gemista
  • Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα.






Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 2 μεσαία πράσα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο άνηθο
  • 2 κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα φέτα μαλακιά
  • 1 κούπα ξινομυζήθρα
  • 2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
  • πιπέρι - μοσχοκάρυδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα των μανιταριών

Οδηγίες

  1. Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι θα σοτάρουμε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τον άνηθο, σκεπάζουμε το τηγάνι και περιμένουμε να πέσει ο όγκος του για 3-4 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τη φέτα, τη μυζήθρα και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να ενωθούν, αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για τα μανιτάρια: Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια με το χέρι για να τα καθαρίσουμε, τους αφαιρούμε το ποδαράκι και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα και στα 8 μανιτάρια. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση από πάνω και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίδει ελαφρά η γέμιση. 
 http://cookstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου