Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΡΟΞΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
5 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο)
1 ποτήρι γάλα
2 μαγιές 
2 αυγά
1 Μπέικιν Πάουντερ
2 βανίλιες
κακάο - κανέλα - καρύδια 
ξύσμα πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεστά και τα δύο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου