Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο κανελόνια (24 τμχ)
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κουτί ντοματοχυμός
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1-2 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1 κουτί ντοματοχυμός
  • νερό
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • τυρί γκούντα/ ρεγκάτο τριμμένο
  • γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί καλά και να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό,  καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε τη γέμιση του κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει και να φύγουν τα υγρά. Μόλις ετοιμαστεί η γέμιση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρύνει. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με προσοχή. Τοποθετούμε  στο ταψί σφιχτά μεταξύ τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας διορθώνοντας εάν κρίνουμε απαραίτητο τ καρυκεύματα. Περιχύνουμε με την κρύα αυτή σάλτσα τα κανελόνια. Επειδή θα πρέπει η ποσότητα των υγρών να είναι τόση ώστε να φτάνει μέχρι το ύψος των ζυμαρικών, αναλόγως προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Ραντίζουμε επιφανειακά με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Εάν αντιληφθούμε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν ακόμη ψηθεί καλά, συμπληρώνουμε ξανά με νερό. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμό με ξεσκέπαστο ταψί μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν! Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά!

1 σχόλιο:

  1. Θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ανήκει στο blog Οι Λιχουδιές της Μαριφάνης (www.lixoudiesmarifanis.blogspot.com). Διαφορετικά θα αναγκαστώ να αναφέρω το γεγονός. Απ' ότ,τι διαπίστωσα εντελώς τυχαία, αντιγράψατε χωρίς καμία μετατροπή το κείμενό μου και τη φωτογραφία μου. Χαρακτηριστικό που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι του δικού μου ιστολογίου βρίσκεται στις ημερομηνίες δημοσίευσης. Συγκεκριμένα τη συνταγή "Κανελόνια με κιμά" μαζί με τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος την ανάρτησα στις 21 Μαρτίου 2012 ενώ εσείς 4 Μαϊού. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση και κατ' επέκταση "μαγειρική" δεν ανήκει σε εσάς και δεν είναι αποτέλεσμα δικής σας προσπάθειας. Χωρίς την άδειά μου ή έστω χωρίς την αναφορά πηγής ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.
    Να είστε πιο προσεχτικοί μελλοντικά.

    ΥΣ. Κάνοντας μια "βόλτα" στην αρχειοθήκη του ιστολογίου σας ανακάλυψα πως και οι αναρτήσεις με τίτλο "πτι φουρ" και ροξάκια επίσης έχουν αντιγραφεί απ' το δικό μου blog.......Παρακαλώ να αναφερθεί η πηγή τους....

    Ευχαριστώ

    Μαριφάνη από το blog
    Οι Λιχουδιές της Μαριφάνης www.lixoudiesmarifanis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή