Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ !!!





Τι θα χρειαστώ:
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
2 βανίλιες 

1 μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι (τον χυμό του διαλύω το μπέικιν)
500 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο
2 μέτρια πορτοκάλια ολόκληρα ....! στο μουλτι, όχι όμως πολτό, κομματάκια ....
 

Η εκτέλεση με την σειρά που την δίνω:
Φούρνο πάνω κάτω 170 βαθμούς για 60 λεπτά.........

το σιρόπι όταν κρυώσει τελείως το κέικ. 
Κάνω το σιρόπι σε μπρικάκι: βάζω 3 κουταλιές μαργαρίνη ..
3 κουταλιές ζάχαρη
Λειώνω την ζάχαρη
Προσθέτω τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το βράζω 5 λεπτά και το περιχύνω στο κέικ
...............

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 

Από το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού, κρατώ 2 ποτήρια για την τάρτα (πάντα το κάνω) ..και κάνω μηλόπιτα..αχλαδόπιτα κλπ
Τώρα για το στήσιμο της τάρτας, βουτυρώνω την ταρτιέρα. Κόβω τα πορτοκάλια σε φέτες και βάζω κυκλικά ...ρίχνω ραντίζω με ηλιέλαιο μισό φλιτζάνι περίπου, ρίχνω 3-4 κουταλιές ζάχαρη καστανή άμα έχεις .... και από επάνω την ζύμη......40_50 λεπτά στους 170 βαθμούς - πάνω κάτω ο φούρνος......
Τώρα προσοχή, θα τη βγάλω από την ταρτιέρα όταν κρυώσει καλά


Η Συνταγή και οι Φώτο είναι από την γλυκύτατη Ελένη Λ. Τσολακούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου