Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κρέας μοσχάρι
1/2 κιλό κρέας χοιρινό
1/2 κιλό αρνάκι
5 ντομάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ξερά
5 πιπεριές κίτρινες
300 γραμ. κεφαλοτύρι
1 κούπα κρασί άσπρο
1 κούπα ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι - πιπέρι - κύμινο - ρίγανη - βασιλικό - μοσχοκάρυδο
 (στη συγκεκριμένη συνταγή αντικατέστησα το αρνάκι με 1/2 κοτόπουλο. Γίνεται εξίσου νόστιμο)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τα κρέατα κομμένα σε μπουκίτσες σε ένα βαθύ μπολ με καπάκι. Ρίχνω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, όλα κομμένα σε ροδέλες όπως για πίτσα. Ρίχνω και το σκόρδο. Σκεπάζω με το καπάκι και το βάζω στο ψυγείο να μείνουν ένα βράδυ, να μαριναριστούν. 
Την επόμενη μέρα τα τοποθετώ στη γάστρα και κόβω το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, το ρίχνω κι αυτό στη γάστρα. Ρίχνω το κρασί, το λάδι, τα μπαχαρικά, τα ανακατεύω και τα αραδιάζω στη γάστρα. Δεν ρίχνω νεράκι γιατί τα λαχανικά μας θα βγάλουν από μόνα τους. Ψήνω το φαγητό για 2,00 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου. 



Το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ρύζι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου