Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Παστέλι με αμύγδαλα



Εύκολο και υγιεινό γλυκάκι  για τις  μέρες της νηστείας αλλά και για όλο το χρόνο
 
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες σουσάμι
1 κούπα μέλι
μισή κούπα αμύγδαλα
λίγο σπορέλαιο
φλούδα μανταρινιού, λεμονιού ή πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ταψάκι βάζουμε το σουσάμι και το βάζουμε στο φούρνο να καβουρντιστεί για περίπου 10 λεπτά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τη φλούδα και μόλις βράσει το ξαφρίζουμε. Κατεβάζουμε το μέλι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το καβουρντισμένο σουσάμι, αφού αφαιρέσουμε από μέσα τη φλούδα του μανταρινιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σουσάμι να απορροφήσει όλο το μέλι. Καλό θα είναι να έχουμε επιπλέον σουσάμι στη διάθεσή μας ε περίπτωση που χρειαστεί. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο το παστέλι μας θα γυαλίσει και θα είναι μαστιχωτό. Όταν εξαφανιστεί το μέλι από τον πάτο της κατσαρόλας, την αποσύρουμε από την φωτιά και με προσοχή γιατί καίει πολύ αδειάζουμε το παστέλι σε καλά λαδωμένη λαδόκολλα. Απλώνουμε καλά το παστέλι και βάζουμε στην επιφάνειά του καβουρντισμένα αμύγδαλα.


Αρχίζουμε να τυλίγουμε το παστέλι  σε σφιχτό ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και με μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες.

 
Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά σνακ και είναι τέλειο κολατσιό για τα παιδιά.
Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και πεντανόστιμο. Αν θέλετε το παστέλι πιο τραγανό θα βάλετε παραπάνω σουσάμι. Αν το θέλετε πιο μαλακό θα προσθέσετε μέλι.
Μην το φοβηθείτε, δοκιμάστε το.




lilaspurplethoughts.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου