Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα

 Υλικά για 2 μερίδες
1 κομμάτι μπακαλιάρο
χοντρό αλάτι
κάπαρη
μαιντανό
χυμό λεμονιού
πιπέρι-αλάτι
1 κρεμμυδάκι
λαδόκολλα

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το ραντίζουμε με το χοντρό αλάτι γύρω - γύρω και ρίχνουμε επάνω του μπόλικη κάπαρη. Το τυλίγουμε καλά καλά στην λαδόκολλα το τοποθετούμε στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και παραπάνω [τρυπάμε μετά την μία ώρα το ψάρι όπως είναι τυλιγμένο στην λαδόκολλα και καταλαβαίνουμε εάν είναι έτοιμο αν τρυπιέται εύκολα.]
Σε ένα σέικερ βάζουμε λεμόνι σε ποσότητα ανάλογα πόσο ξυνό μας αρέσει, ελαιόλαδο, μαιντανό ψιλοκομμένο κι ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Οταν  ψηθεί και κρυώσει το ψάρι το βγάζουμε από την λαδόκολλα το καθαρίζουμε από το έξω μέρος του το οποίο βγαίνει πολύ εύκολα λόγω του αλατιού το βάζουμε στο πιάτο μας και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Εχει απίστευτη γεύση από την κάπαρη και την λαδόκολλα που ψήνετε. Καλή σας όρεξη μαζί με μία σαλάτα εποχής !!!










http://mageirikikaisintages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου