Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ραβανί με καρύδα

%u03C1%u03B5%u03B2%u03B1%u03BD%u03AF.jpg

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού, ινδική καρύδα τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα

Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Ανακατεύετε την ινδική καρύδα με το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.
Κατόπιν ρίχνετε εναλλάξ το γάλα και το μείγμα της καρύδας χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ. Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C 1 ώρα περίπου. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: βράζετε το νερό ,τη ζάχαρη το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού 5'. Κατόπιν ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι επάνω στο ραβανί. Το αφήνετε να σταθεί ως την επόμενη μέρα. Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.

πηγη www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου