Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

 

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 5 ντομάτες φρέσκες χονδροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Ένα παραδοσιακό πιάτο με θαλασσινές μυρωδίες, που μας θυμίζουν τα κυριακάτικα τραπέζια.

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Tο τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα νερά του. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή αν θέλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπεριού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει. Συνήθως το χταπόδι βγάζει τόσο νερό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς νερό, στην περίπτωση αυτή όμως και επειδή χρειαζόμαστε τα ζουμιά του για να βράσουμε το κοφτό μακαρονάκι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Όταν μαλακώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψεικαι ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος το ζωμό από το χταπόδι που έχουμε βράσει. Αν ο ζωμός του χταποδιού δεν είναι αρκετός, τότε προσθέτουμε και άλλο νερό ώστενα είναι αρκετό για να βράσει το μακαρονάκι.

Όταν το φαγητό μας αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το χταπόδι, που ήδη έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.



http://www.cookbox.gr

3 σχόλια:

  1. Τελειο ετσι πρεπει να μαγειρευεται πρωτα λιγο να βραζει το χταποδι και οχι που το βαζουν ωμο στην κατσαρολα και το γυριζουν στο λαδι να παρει χρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή