Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



Υλικά (για 8-10 άτομα):
100 γρ. βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
20 γρ. βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βούτυρο και τοποθετούμε τα ψωμάκια του τοστ και σε όλο το ταψί μας. Ψήνουμε στο φούρνο της μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί, δήλαδή μια στρώση μελίτζάνες, απο πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, απο πάνω της πιπερίες και τις ντομάτες, έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά. Συνεχίζοντας ρίχνουμε απο πάνω τη μισή ποσότητα απο τα τριμμένα τυριά Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω από όλα τα υλικά μας, και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί που μας έμεινε πάνω απο την κρέμα γάλακτος, κατόπιν λιώνουμε το υπόλοιπο βούτηρο και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


pro.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου