Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Αραβικές πίτες με αυγοσαλάτα


araviki4 (Custom)



4-6 αραβικές πίτες (μικρό μέγεθος)
4 βραστά αυγά
3 κ.σ. γιαούρτι (2-5%)
2κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι



Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα. Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους από τα βραστά αυγά και τους λιώνουμε με πιρούνι. Ομογενοποιούμε το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε όλα αυτά στο κρεμώδες μείγμα.
Ανοίγουμε προσεχτικά με μαχαιράκι τις αραβικές πιτούλες και γεμίζουμε με το μείγμα.

Tips:
Προμηθευόμαστε εύκολα ψημένη κόκκινη πιπεριά από βαζάκι (από σούπερ μάρκετ).
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και βραστή πατάτα.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη μαγιονέζα λόγω θερμίδων, αντικαθιστούμε με επιπλέον γιαούρτι.
Αν δεν βρούμε μικρές αραβικές, ταιριάζει πολύ και σε κυπριακές πίτες.

Αθηνά Πάνου (@sugarbuzz.gr)


 http://www.savoirville.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου