Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σουφλέ με πένες & μελιτζάνες !

Τώρα δεν ξέρω αν η ονομασία του σουφλέ είναι η σωστή γι αυτό το φαγητό, αλλά δεν ήξερα πώς να το πω. Φέρνει λίγο από σουφλέ.
Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο, εύκολο θα έλεγα (αν εξαιρέσουμε το τηγάνισμα της μελιτζάνας, που είναι λίγο τσαπατσούλικο) κατά τα άλλα δεν είναι δύσκολο και είναι και ωραίο σε εμφάνιση.
Τα τυριά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ανάλογα με το γούστο του καθενός. Βάλτε ότι σας αρέσει.

Υλικά
2-3 μελιτζάνες (φλάσκες μέτριες - τηγανιτές)
Πένες βρασμένες
Ρεγκάτο τριμμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
3-4 φέτες μπέϊκον
4-5 φέτες ζαμπόν
Κρέμα γάλακτος (λίγη)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να πάρουν χρώμα και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Βουτυρώνουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε ένα στρογγυλό σκεύος πυρέξ (ψηλό) με τις μελιτζάνες.
Στρώνουμε λίγα μακαρόνια, ρίχνουμε ρεγκάτο, το ζαμπό & το μπέϊκον ψιλοκομμένο, βάζουμε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Βάζουμε άλλη μια στρώση μακαρόνια και συνεχίζουμε όπως πιο πάνω.

Στην τρίτη και τελευταία στρώση βάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω μόνο τα τυριά (ρεγκάτο & κεφαλοτυρι) και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Όχι πολύ. Από το μικρό κουτάκι της κρέμας να φανταστείτε δεν βάζουμε ούτε τη μισή. Απλά ρίχνουμε λίγο από πάνω.
Βέβαια αν θέλετε εσείς να βάλετε λίγο παραπάνω κανένα πρόβλημα.

Μετά ‘’κλείνουμε’’ τις μελιτζάνες προς τα μέσα και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 C.

Δεν θέλει πολύ αφού όλα τα υλικά είναι μαγειρεμένα. Να λιώσουν λίγο τα τυριά και να ενωθούν οι γεύσεις.

Λίγο πριν το βγάλουμε βάζουμε από πάνω λίγο καπνιστό τυρί να λιώσει (άμα θέλουμε να το κάνουμε ενισχυμένο..χιχι). Διαφορετικά το παραλείπουμε.

Μικρά μυστικά:
- Για καλύτερο ‘’εμφανισιακό’’ αποτέλεσμα το αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε, αλλιώς θα σας βγει λίγο ακατάστατο. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να κρυώσει και να το βγάλαμε σωστά, αλλά καθόλου δεν μας ενδιέφερε αυτό.

- Καλύτερα είναι να τηγανίσετε τις μελιτζάνες από την προηγούμενη, ώστε να βγάλουν όλο το λάδι. Σε περίπτωση που σας βγάλει πολύ λάδι το φαϊ, στραγγίστε το πυρέξ να φύγει το περιττό λάδι.

- Επίσης μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο αλειμμένες με λίγο λάδι, ώστε να γίνουν πιο ελαφριές.

- Είναι μια καλή ευκαιρία να φάνε μελιτζάνες τα παιδιά. Ανακατεμένα μέσα στα αγαπημένα τους μακαρόνια δίνουν μια γλυκιά γεύση και το τρώνε ευχάριστα, χωρίς αντιρρήσεις.


http://cookingandart-marion.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου