Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Καλαμαράκια στη λαδόκολλα

Καλαμαρακια στη λαδοκολλα

Απ΄οταν ανακαλυψα το τηγανισμα στη λαδοκολλα ( πατατες τηγανητες, ψαρια) αρχισα να το χρησιμοποιω συνεχεια και με αλλα ειδη .Σειρα ειχε το καλαμαρι το οποιο τηγανητο ειναι νοστιμο αλλα γεμιζει η κουζινα λαδια και δε μπορεις ναχεις στον ιδιο χρονο ετοιμο πιατο για ολους (αυτο μονο στα εστιατορια).Το αποτελεσμα ικανοποιητικο παρα πανω απο οσο πιστευα αλλα μια μερα ηρθε η φιλη Γωγω Γρηγοριαδου .... και μου εδωσε μια φοβερη ιδεα!!! να ετοιμασω μια μαριναδα με ουζο και με λεμονι ...ναι καλα διαβασατε!!!....και να τα φησω καμια ωρα πριν τα μαγειρεψω.Το αποτελεσμα μοναδικο ...απιθανο....τελειο!!!!
Να λοιπον τι θα χρειαστουμε ...

1 κιλο καλαμαρακια
1/2 φλ τσ ουζο
χυμο απο ενα λεμονι
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
αλευρι

Πλενουμε τα καλαμαρια και τα κοβουμε σε κομματια .Σ΄ενα μπολ βαζουμε το ουζο και το λεμονι μαζι μετα καλαμαρακια τ΄ανακατευουμε λιγο και τα αφηνουμε καμια ωρα στο ψυγειο.Σε μια σακουλα polybag βαζουμε αλευρι περιπου 2 φλ τσ αλατι και πιπερι και ανακατευουμε...ριχνουμε μεσα τα καλαμαρια στραγγιζοντας τα απο τη μαριναδα φροντιζοντας να παει παντου το αλευρι. Στρωνουμε λαδοκολλα σ΄ενα ταψι και με προσοχη απλωνουμε τα κομματια απο το καλαμαρι..μ΄ενα πινελο τ΄αλειφουμε με ελαιολαδο .Σε φουρνο αεροθερμο προθερμασμενο στους 200 βαθμους ψηνουμε τα καλαμαρια μεχρι να παρουν χρωμα .

καλη επιτυχια

http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/2013/10/blog-post_30.html














Απ΄οταν ανακάλυψα το τηγάνισμα στη λαδόκολλα ( πατάτες τηγανητές, ψάρια) άρχισα να το χρησιμοποιώ συνέχεια και με άλλα είδη. Σειρά είχε το καλαμάρι, το οποίο τηγανητό είναι νόστιμο αλλά γεμίζει η κουζίνα λάδια και δε μπορείς να 'χεις στον ίδιο χρόνο έτοιμο πιάτο για όλους (αυτό μόνο στα εστιατόρια). 
Μια φοβερή ιδέα!!! ετοιμάζουμε μια μαρινάτα με ούζο και με λεμόνι ... ναι καλά διαβάσατε!!!.... 
τα αφήνουμε καμιά ώρα πριν τα μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μοναδικό ...απίθανο....τέλειο!!!!

Να λοιπόν τι θα χρειαστούμε ...
1 κιλό καλαμαράκια
1/2 φλ τσ ούζο
χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι

Πως τα φτιάχνουμε
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια .Σ΄ενα μπολ βάζουμε το ούζο και το λεμόνι μαζί με τα καλαμαράκια, τ΄ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο. 
Σε μια σακούλα polybag βάζουμε αλεύρι περίπου 2 φλ τσ., αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε... ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια, στραγγιζοντας τα από τη μαρινάτα, φροντίζοντας να πάει παντού το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ενα ταψί και με προσοχή απλώνουμε τα κομμάτια από το καλαμάρι. Μ΄ενα πινελο τ΄αλλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε φούρνο αερόθερμο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε τα καλαμάρια μέχρι να πάρουν χρώμα .
καλή επιτυχία!


nostimesyntagesthsgwgws

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου