Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ



Υλικά
250 γρ. κανταΐφι
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας κορν φλάουρ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

για τη σαντιγί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια

για το γαρνίρισμα
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο


Εκτέλεση
Ξαίνουμε το κανταΐφι και το βάζουμε σε ταψί 26x37.
Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς,για περίπου 30 λεπτά.



 Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού
 Περιχύνουμε το κανταΐφι,μόλις αυτό βγει από το φούρνο.Αφήνουμε να κρυώσει

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 
Ζεσταίνουμε 1 1/2 κούπας από το γάλα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ,το υπόλοιπο γάλα και τα 2 αβγά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε την κρέμα,έως ότου πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σαντιγί και την αδειάζουμε επάνω στο κρύο γλυκό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.



Φυλάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου