Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





Υλικά:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ
  • μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερίκοκο και κεράσι)
  • 100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το χτύπημα.
  4. Τελευταίο ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
  5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
  7. Σε ένα κορνέ βιδώνουμε το μεγαλύτερο σχήμα "αστεριού" και βάζουμε σταδιακά από μια ποσότητα ζύμης.Φτιάχνουμε μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι κολλητά.
  8. Ψήνουμε για 30' λεπτά  στους 180' ή έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε.
  10. Παίρνουμε από ένα μπισκότο, αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και κολλάμε με ένα άλλο.
  11. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτ΄με τη μία τους άκρη.
  12. Αφήνουμε να στεγνώσει και η σοκολάτα...

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα!!! Τα έφτιαξα χτες το βράδυ και ήδη τα μισά έχουν φαγωθεί!! Να'σαι καλά ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή