Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Καλτσόνε Mamma Mia!



Νόστιμα ιταλικά Καλτσόνε, με πλούσια γέμιση και αφράτη ζύμη που θα σας ενθουσιάσουν! Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αποτελούν εγγύηση ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! 

Υλικά
3 κούπες αλεύρι 
3 κ.γ. ξηρή μαγιά 
1 ½ κούπα ζεστό νερό 
½ κ.γ. ζάχαρη 
1 ½ κ.γ. αλάτι 
3 κ.σ. λάδι 
1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα για την επάλειψη
Για την γέμιση ( βάζουμε υλικά της επιλογής μας )
πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες
παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας
καλαμπόκι
κίτρινα τυριά
μπέικον ή λουκάνικο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, την μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε καλά, έπειτα το αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά. Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.  Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα με την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας έως ότου έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που κολλάει προσθέτουμε απλώς λίγο παραπάνω αλεύρι. Μεταφέρουμε την ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ , την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 15’-20’ λεπτά.  Το ζυμάρι μας πλέον είναι έτοιμο, το ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και το κάνουμε δύο μπάλες.  Ανοίγουμε το ένα μπαλάκι της ζύμης και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και κλείνουμε το καλτσόνε. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα αλείφουμε το καλτσόνε και το χαράζουμε. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20’ λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου