Πεντανόστιμα, μοσχοβολιστά μπισκοτάκια με ή χωρίς ζαχαρόπαστα !!!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη κοινή
1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά γλυκού baking powder
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι άρωμα εσάνς της αρεσκείας σαs
Εκτέλεση
- Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
- Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
- Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
- Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
- Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
- Κόβω με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
- Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.
koyzinopagida.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου