Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γλυκά ταρτάκια χριστουγεννιάτικα

Γλυκά ταρτάκια χριστουγεννιάτικα

 

Υλικά

  • Φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)
  • τυρί κρέμα: 300 γρ.
  • ζαχαρούχο γάλα: 200 γρ.
  • βούτυρο 120 γρ.
  • λεμόνι: 1/2, το ξύσμα
  • κερασάκια ή βατόμουρα κομπόστα: για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη: άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Κρατάτε ένα φύλλο στην άκρη για να φτιάξετε τα διακοσμητικά και κόβετε κάθε ένα από τα υπόλοιπα φύλλα σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με λίγο βούτυρο 20 μικρά στρογγυλά φορμάκια.
  2. Τοποθετείτε σε καθένα από αυτά 4 τετράγωνα κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας καλά με βούτυρο ανάμεσα στα κομμάτια φύλλου και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα θήκης. Ψήνετε τις θήκες για 12’, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.
  3. Κόβετε με κουπ πατ από το φύλλο που κρατήσατε μικρά αστεράκια, δεντράκια και άλλες χριστουγεννιάτικες φόρμες, κολλάτε τις φόρμες ίδιου σχήματος μεταξύ τους με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα με το πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν, προσθέτετε το ξύσμα και το μοιράζετε στις θήκες. Γαρνίρετε τις θήκες με την κομπόστα και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Πασπαλίζετε με άχνη.
     
     icookgreek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου