Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Γλυκό ψωμί γεμιστό με μερέντα και τριμμένο φουντούκι!!!


Υλικά:

Για την ζύμη

Για την γέμιση
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
  • 3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλέυρι,το αυγό,την μαγιά,την ζάχαρη,την μαργαρίνη,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο,στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην αλλη πλευρα κώβουμε λωρίδες
  • Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τέλος τοποθετούμε επάνω στο ρολό μια μια τις λωρίδες
  • Αφήνουμε να φουσκώσει αλλα 30 λεπτά,αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει(περίπου 30 λεπτά)

olgascuisine.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου