Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΧ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΤΟ ΦΙΟΓΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ

zaxaropasta01e 1


Θα χρειαστούμε:
60 ml νερό
20 ml ζελατίνη σε σκόνη ( θα τη βρείτε στα super market)
125 ml γλυκόζη
15 ml γλυκερίνη πόσιμη (μπορείτε να τη προμηθευτείτε από το φαρκακείο, ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΠΟΣΙΜΗ!!)
1 kg ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη ( ίσως χρειαστείτε και λίγο παραπάνω)
2 βανίλιες.
Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα τη ζελατίνη και τις βανίλιες ( να πούμε εδώ ότι μπορείτε να αρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα με ότι άρωμα εσείς προτιμάτε, αν είναι σε υγρή μορφή το άρωμα, προσέξτε απλά την αναλογία με το νερό, να μην αλλάξει η σύσταση της ζαχαρόπαστας).
zaxaropasta02e 1
Αφήστε το στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό η ζελατίνη και να γίνει σπογγώδες όπως σας δείχνω στη φωτογραφία.
zaxaropasta03e 1
zaxaropasta04e 1
Τώρα μπορείτε να ανάψετε το μάτι της κουζίνας σας, εμένα έχει κλίμακα θερμότητας από το 1-9 και το ανάβω στο 3,εσείς αν δεν έχετε την ίδια κλίμακα προτιμήστε κάτω από το μισό. Αφήστε το λοιπόν να ζεσταθεί και να διαλυθεί η ζελατίνη,ώσπου το μείγμα να ρευστοποιηθεί και να γίνει διαφανές.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε τη γλυκερίνη και τη γλυκόζη, ανακατέψτε ζωηρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί τέλεια.
Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα κατευθείαν στη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και αρχίστε να ζυμώνετε.
zaxaropasta05e 1
Σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε το μείγμα σας να "δένει" και μετά από μερικά λεπτά θα δείτε στα χέρια σας μια μαλακή ζύμη από ζάχαρη.
zaxaropasta06e 1
Μια τέλεια ζαχαρόπαστα είναι αυτή που δεν κολλάει στα χέρια αν σας κολλάει αυτό σημαίνει πως θέλει λίγο ζάχαρη άχνη παραπάνω.
zaxaropasta07e 1
Προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί η ζύμη θα απορροφήσει όση ζάχαρη άχνη της ρίξετε αλλά θα την κάνει πολύ σκληρή για να τη δουλέψετε.
Για μένα η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη, θα γίνει και για σας αρκεί να τη φτιάξετε για πρώτη φορά.
zaxaropasta09e 1
Φυλάξτε τη τυλιγμένη πολύ καλά με μεμβράνη και σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για περίπου 2 εβδομάδες.
Χρωματίστε τη με ότι χρώμα θέλετε (Χρώματα ζαχαροπλαστικής βρώσιμα)
Μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη και πασπαλισμένη την επιφάνεια εργασίας σας με λίγο νισεστέ ( corn flour είναι το ίδιο).
Φτιάξατε ένα μαγικό υλικό!
Με αυτό μπορείτε να κάνετε θαύματα μόνοι σας αλλά και με τα παιδάκια σας στη κουζίνα! Περάστε χρόνο με αυτά, δημιουργήστε και διασκεδάστε, γι'αυτά είναι μια γλυκιά πλαστελίνη που τρώγεται... αλλά.. και για μας!

Φτιάχνουμε ζαχαρωτό φιόγκο για να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας! 

 

My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε ζαχαρωτό φιόγκο για να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας!
Τι θα χρειαστούμε;
Λίγη ζαχαρόπαστα στο χρώμα της επιλογής σας
Έναν πλάστη και λίγο νισεστέ,
Λίγο νεράκι ή σιρόπι (για κόλλα)
Ανοίξτε ένα φύλλο ζαχαρόπαστας με τη βοήθεια ενός πλάστη αφού πρώτα έχετε πασπαλίσει την επιφάνεια εργασίας σας με λίγο νισεστέ για να μη μας κολλήσει η ζαχαρόπαστα. Η σπιτική ζαχαρόπαστα έχει διαφορετική σύσταση με αυτή του εμπορίου, είναι μεν πιο γευστική αλλά για να δουλευτεί ευκολότερα χρειαζόμαστε νισεστέ.
fiogkos01 1
Κόψτε μια μακρόστενη λωρίδα μήκους 15-20cm και ύψους 5cm. Θα χρειαστούμε άλλη μία πολύ μικρότερη λωρίδα που θα τη χρησιμοποιήσουμε ώς τον κόμπο στη μέση του φιόγκου.
Τώρα με ένα πινελάκι ή ακόμα και με την άκρη του δαχτύλου σας αλείψτε τη μέση της μεγάλης λωρίδας με λίγο νεράκι η σιρόπι και διπλώστε τη μισή λωρίδα προς τα μέσα,ανάλαφρα,μη τη τσακίσετε στη μέση.Επαναλάβετε το ίδιο και για το άλλο μισό.
fiogkos02 1
Με τα δάχτυλα σας, τσαλακώστε τη μέση του μικρού μας φιόγκου, να πάρει μια χαριτωμένη τσάκιση αριστερά και δεξιά και κολλήστε τη μικρή λωριδίτσα στη μέση.

fiogkos04 1
Ορίστε και ο κόμπος του φιόγκου μας.
fiogkos05 1
Κόψτε άλλες δύο μικρές λωρίδες ζαχαρόπαστας και την άκρη τους κόψτε την λοξά, τσακίστε τα από πάνω και κολλήστε τα πίσω από τον φιόγκο σας.
fiogkos06 1
fiogkos07 1

Μπράβο σας! Δείχνει αληθινός!
fiogkos08 1
Τώρα διακοσμήστε τα υπέροχα γλυκά σας! Εγώ ήδη φαντάζομαι τον δικό μου πάνω σε ένα μπισκοτένιο σπιτάκι!!! Αχ!!!! Χριστούγεννα!!

Πηγή: http://www.mothersblog.gr/my-cakes-my-hobby/item/12676-my-cakes--my-hobby-ftiaxnoume-zaxaroto-fiogko-gia-na-diakosmisoume-ta-glyka-mas#ixzz2kdroS1mR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου