Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα

Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα

Υλικά για 1 τούρτα με διάμετρο 25 εκ. ή 8 – 10 μερίδες
1 πακέτο Kαταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
600 γρ. μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
½ φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο


Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και την ενώνετε με το μείγμα μασκαρπόνε. Ετοιμάζετε την τούρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.
 
 
Για να φτιάξετε Βάσεις από καταΐφι

Χωρίζετε το καταΐφι σε 3 μέρη. Ανοίγετε κάθε μέρος με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει. 











Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το καταΐφι. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο.  Ψήνετε το καταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι  από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν. 





Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από καταΐφι και τον ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε άλλο 1/3  της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από καταΐφι. Τον ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
 
 
 
 
 kanaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου