Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Κορμός

Κορμός

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 2 ½ κουταλιές κακάο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
  • 1 λαδόκολλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Στρώσε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι αλειμμένο με Βιτάμ
    με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο, προθέρμανε το φούρνο στους 220°C και πρόσω ολοταχώς για τον κορμό!
  • 2 Χτύπησε σε ένα μπολ τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ασπρίσουν. Όσο για τα ασπράδια, χτύπησέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και πρόσθεσέ την στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας προσεχτικά. Ρίξε επίσης το αλεύρι και ανακάτεψε πάλι.
  • 3 Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα για τον κορμό στο ταψάκι που λέγαμε στην αρχή, και ψήσ’ το για 10-12 λεπτά.
  • 4 Αναποδογύρισε το παντεσπάνι που δημιούργησες, σε καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη και ξεκόλλησε το λαδόχαρτο. Όσο το παντεσπάνι είναι ακόμη ζεστό και με τη βοήθεια της πετσέτας, τύλιξέ το σε ρολό (τον μελλοντικό κορμό). Άφησε το παντεσπάνι να κρυώσει και πάμε στη σοκολάτα που θα κάνει τον κορμό… κορμό σοκολάτας.
  • 5 Λιώσε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και άφησέ τη να κρυώσει. Χτύπησε σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα και το ρούμι αναμειγνύοντάς τα καλά.
  • 6 Ξεδίπλωσε το παντεσπάνι, άπλωσε πάνω τα ⅔ της κρέμας σοκολάτας και ξανατύλιξε σε κορμό. Από πάνω άπλωσε την υπόλοιπη κρέμα και τράβηξε γραμμές με ένα πιρούνι. Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κόψε σαν χαρούμενος ξυλοκόπος ένα κομμάτι από τον κορμό, για να το τοποθετήσεις στο πλάι του.
Καλή όρεξη!


cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου