Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Αφράτο Τυρόψωμο


΄Ισως το πιο αφράτο τυρόψωμο που έχετε δοκιμάσει !!! 
ΥΛΙΚΑ
100 γραμ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
350 γραμ. χλιαρό νερό
500-550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμ. μαγιά φούρνου, όχι φακελλάκι
350 γραμ. φέτα
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι -προαιρετικά-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη, αν το κάνουμε στο χέρι,  το λάδι, το νερό, και τη μαγιά, και τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε και ζυμώνουμε.
Η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια, μην ρίξετε άλλο αλεύρι από την δοσολογία που σας έχω δώσει. 
Βοηθήστε το ζύμωμα με ελάχιστο λαδάκι.
Προσθέτουμε τώρα τη φέτα και το πιπέρι.
Αδειάζουμε  το υλικό σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο  πυρέξ ή ταψί  ''η μια φόρμα του κέικ, κατά προτίμηση σιλικόνης ή το μοιράζετε στα δύο όπως έκανα στις παρακάτω φωτό , και αφήνουμε να φουσκώσει για 15-20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο μας στους 50 βαθμούς.
Ψήνουμε στους  180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ....  Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με εληές και να φτιάξουμε εληόψωμο!
koyzinopagida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου