Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι 5 πιο νόστιμες συνταγές για μακαρόνια!

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο φαγητό όλων μας. Συνδυασμένα με λευκή ή κόκκινη σάλτσα, με κρέας, ψάρι ή με λαχανικά υπόσχονται στιγμές μέγιστης γαστριμαργικής απόλαυσης! Συγκεντρώσαμε 5 συνταγές που έχουμε δοκιμάσει, μας ξετρέλαναν και σας τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Υλικά:
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση: 
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζετε, προσθέτετε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρυώνετε το μείγμα και το ρίχνετε σ' ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε το ηλιέλαιο, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζετε τα ζυμαρικά. Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι. Φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτετε τη ντομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια.
Συνταγή: yiannislucacos.gr

Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και καπνιστό σολομό

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
200-300 γρ. τυριού
200-300 γρ. κρέμα γάλακτος light
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
200-300 γρ. σολομός καπνιστός
Λάδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βούτυρο
Μυρωδικά αποξηραμένα
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσετε, "κάψτε" τα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Φτιάξτε τη σάλτσα: Ρίξτε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο σε ένα κατσαρολάκι με λάδι και διάφορα τριμμένα αποξηραμένα μυρωδικά.
Τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια ελαφρά και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρευστα ομοιόμορφο. Ρίχνετε πιπέρι (αλάτι προαιρετικά) και σβήνετε το μάτι αφήνοντας τη σάλτσα πάνω του.
Κατόπιν ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Επίσης κόβετε το σολομό είτε με το χέρι είτε με μαχαίρι σε μικρά -σχετικά- κομμάτια. 
Σερβίρετε ως εξής: Είτε ρίχνετε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε να πάει παντού, είτε σερβίρετε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω τους. Κατόπιν βάζετε από πάνω τα κομματάκια του σολομού και γαρνίρετε στην "κορυφή" με το μίγμα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι.
Συνταγήsintagespareas.gr

Μακαρόνια με λουκάνικο και μανιτάρια

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
2 κρεμμύδια μικρά κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα μανιτάρια
Λουκανικάκια κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα ντοματάκια
Λάδι
Αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. κανέλλα
Λίγο κέτσαπ
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με τα μανιτάρια και τα λουκάνικα. Προσθέτετε τα ντοματάκια, την κέτσαπ και τα μπαχαρικά. Βάζετε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να πάρει βράση η σάλτσα.
Μετά από λίγο ξεσκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια και σερβίρετε με τριμμένο τυράκι.
Συνταγή: greekmasa.gr

Μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο

Υλικά: 
500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
150 γρ. μανιτάρια πλευρότους
2 κόκκινες πιπεριές
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 γραμμ. ανθότυρο
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο γκριλ. Βράζετε τα σπαγγέτι για 10΄-12΄και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
Ανακατεύετε τα βρασμένα σπαγγέτι με τα λαχανικά και το ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάτε λίγο ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνετε με το μίγμα τα ζυμαρικά. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
Συνταγή: logodiatrofis.gr

Κοτόπουλο με μπέικον και μακαρόνια

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου (500-600 γρ.)
4 φέτες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (3,5% λιπαρά)
2 κ. σ. γάλα εβαπορέ
1/2 φλιτζάνι πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
2 αβγά ολόκληρα
2 κ. σ. μπαλσάμικο
1 πρέζα ζάχαρη
500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
2 κ. σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας σπιτικό
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε στεγνό σε τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγο το σκόρδο. Βάζετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να μαγειρευτεί καλά, για 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε το ξίδι, τη ζάχαρη και τον ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς το ζουμί. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε την κρέμα και το γάλα σε άλλο κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο τα ζυμαρικά και προσθέτετε το μείγμα του τυριού και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου