Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΟΚΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ.........

Κασεροκροκέτες 

 Υλικά
- 250 γρ. κασέρι
- 250 γρ. τυρί ένταμ
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Αρχικά, τρίβουμε το κασέρι και το ένταμ σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε σε μπαλάκια ή σε ό,τι σχήμα και μέγεθος επιθυμούμε. Σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει στα χέρια, βάζουμε λίγο αλεύρι.
Εν συνεχεία, βάζουμε τις κασεροκροκέτες σε μέρος που έχουμε αλευρώσει καλά. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τέλος, τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστές


Πατατοκροκέτες


Υλικά
- 1 κιλό και 280 γρ. πατάτες
- 160 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ κουταλιά κ.γ. πολτός κρεμμυδιού (ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και υγροποιείται)
- Λάδι για τηγάνισμα
- Φρυγανιά κοπανισμένη
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες με τα φλούδια και, αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις περνάμε ζεστές από τη μηχανή του πουρέ (αν δεν έχουμε, τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές).
Ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, τον πολτό κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Παίρνουμε τώρα λίγο-λίγο και το πλάθουμε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 2 κ.γ. νερό, βουτάμε μια-μια κροκέτα σε φρυγανιά, μετά στο ασπράδι και αμέσως ξανά σε φρυγανιά, και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες μας σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις σερβίρουμε ζεστές.



Ντοματοκροκέτες


Υλικά
- 1 ½ κιλό ντομάτες ώριμες
- ½ φλ. τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 12 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ματσάκι βασιλικός ή δυόσμος ψιλοκομμένος μόνο τα φύλλα
- Ελαιόλαδο 
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις λιαστές ντομάτες, το αλεύρι, τα μυρωδικά και το μπέικιν πάουντερ και αλατοπιπερώνουμε. Πρέπει ο χυλός να είναι πηχτός (αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε).
Ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας για κάθε κροκέτα και την βάζουμε στο τηγάνι να ροδίσει από κάθε πλευρά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
***Συνοδεύονται τέλεια με μία σάλτσα από κατίκι Δομοκού ή κοπανιστή μαζί με μυρωδικά και ελαιόλαδο, με τυροσαλάτα ή και με ένα απλό στραγγιστό γιαούρτι.***


συνταγες μαγειρικης
  
Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου