Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικές γαλακτοφέτες


Ένα γλύκισμα που αρέσει πολύ στα παιδιά!Δεν ξέρω αν μοιάζουν με τις γνωστές kinder γαλακτοφέτες αλλά είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο σνακ για τα παιδιά και πόσο μάλλον σπιτικό!!
Την συνταγή την βρήκα απο μια μαμαδοφίλη την συνονόματη Όλγα,μόνο που εγώ άλλαξα τις αναλογίες της κρέμας για να την φέρω στα μέτρα μου.


Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 3 κ.σ κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βάνίλιες
  • 70γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (προσοχή!όχι με λίγα λιπαρά.Εγώ χρησιμοποίησα φυτική κρέμα)
  • 1 1/2-2 κ.σ μέλι
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν








  • Προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη,τις βανίλιες,το κακάο,το μπέικιν,το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά






  • Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα,αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά


  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ καλά να σφίξει και προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα







  • Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω το παντεσπάνι και το κόβουμε στην μέση
  • Στο ένα κομμάτι απλώνουμε την κρέμα και καπακώνουμε με το άλλο.
  • Με το χέρι μας παίρνουμε γύρω γύρω ότι κρέμα περισσεύει και κόβουμε σε κομμάτια
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο τις γαλακτοφέτες σε ένα κλειστό τάπερ για να μην ξεραθεί το παντεσπάνι










olgascuisine.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου