Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

πίτσα light και όχι μόνο....!

Εύκολη πίτσα με λίγες θερμίδες για να μη χαλάσετε τη δίαιτά σας


Υλικά
- 1 μεγάλη αραβική πίτα 
- 2 φέτες τυρί του τοστ 
- 2 φέτες ζαμπόν light
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. μανιτάρια κονσέρβας 
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 
- Κέτσαπ για τη βάση
Εκτέλεση
Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη πίτσα και πάνω από όλα με λίγες θερμίδες για όσες και όσους δεν θέλουν να χαλάσουν τη δίαιτά τους. Η εκτέλεσή της μάλιστα είναι πάρα πολύ απλή!
Κατ’ αρχήν, σε ένα ταψί βάζουμε την αραβική πίτα και από πάνω ρίχνουμε ένα στρώμα κέτσαπ, ώστε να πάει παντού. Ακολούθως, ψιλοκόβουμε τις φέτες του τυριού και του ζαμπόν και τις βάζουμε πάνω στην πίτα, ενώ μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα μανιτάρια και την τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος, τη βάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Φυσικά, όπως όλες τις πίτσες, τη σερβίρουμε ζεστή. Καλή σας όρεξη!



Η καλύτερη συνταγή για ονειρεμένη πίτσα με 4 τυριά

Πηγή: http://www.συνταγες.eu




Υλικά για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι 
- 1 φακελάκι μαγιά
- 350 ml χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι τυρί έμενταλ (τριμμένο)
- 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (τριμμένη)
- 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ελαφρά λιωμένο)
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (τριμμένο)
- 3 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1/3 κ.γ. μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα να ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι. Ακολούθως, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίσει να παίρνει μορφή, ζυμώνουμε για περισσότερο από 5 λεπτά.
Σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει ακόμα στα χέρια, βάζουμε λίγο αλεύρι, ενώ αν είναι πολύ σκληρή, βάζουμε λίγο νερό. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου μια ώρα, προκειμένου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Εν συνεχεία, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, ώστε να βγουν δύο πίτσες. Ανοίγουμε τη ζύμη, πιέζοντας με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας πλάστη. 
Πάμε τώρα να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Αφού λοιπόν βάλουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 220 βαθμούς, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη. Χτυπάμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας, και την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να μαριναριστεί με τα αρωματικά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε, ενώ αμέσως μετά ρίχνουμε ομοιόμορφα και τα τυριά. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή έως ότου ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί λιώσει εντελώς.


Σπιτική πίτσα


Υλικά για τη ζύμη
- 1 πακέτο φαρίνα 500 γρ.
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φλ. γάλα
- 3/4 φλ. νερό
- 13 γρ. μαγιά

Υλικά για επάνω
- 300 γρ. μπέικον
- 15 ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
- 3 πιπεριές κέρατο πράσινες κομμένες ροδέλες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης επίσης κομμένες λεπτές ροδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια φετάκια
- 650 γρ. Γκούντα τριμμένη στο ρεντέ
- Χυμό από 2 μέτριες ντομάτες
- Πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι

Εκτέλεση
Αρχικά, χλιαραίνουμε το γάλα με το νερό και διαλύουμε σε αυτό το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε  τα άλευρα μέχρι να γίνουν μια αρκετά πηχτή ζύμη. Ακολούθως, τη σκεπάζουμε να φουσκώσει (θέλει περίπου μισή ώρα).
Βρέχουμε τα χέρια μας και μοιράζουμε τη  ζύμη σε 2 βουτυρωμένα μεγάλα ταψιά, την απλώνουμε καλά (με βρεγμένα χέρια), ώστε να πάει παντού στο ίδιο πάχος.
Μοιράζουμε τα υλικά και βάζουμε με τη σειρά επάνω στην πίτσα πρώτα το μπέικον, μετά τις πιπεριές, τις ελιές, τα μανιτάρια και τη Γκούντα. Ραντίζουμε με το χυμό ντομάτας, ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα μας στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.


συνταγές μαγειρικής


Πηγή: http://www.συνταγες.eu
  






Πηγή: http://www.συνταγες.eu



Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου