Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατένιο Cheesecake με γκλάσο λευκής σοκολάτας



ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1,5 κουτί μπισκότα digestive
  • βούτυρο
  • κανέλα
  • λίγο λικέρ
  • 3-4 κουταλιές κακάο ή 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΓΚΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
  • 25 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ. ζάχαρη (άχνη)
  • 1/2 Φλ. γάλα
 Εκτέλεση:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Έπειτα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε  το τυρί κρέμα μαζί και το ζαχαρούχο γάλα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο  το μίγμα. Προσθέτουμε και το κακάο.

 
Σε ένα τριτο μπολ  σπαμε τα  μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη. Βάζουμε λίγη κανέλα και λίγο λικερ για να πάρουν άρωμα.
Αλείφουμε  το σκεύος  μας με βούτυρο και λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο και τις ανακατεύουμε με το μπισκότο ώστε να γίνει σαν λάσπη. Απλώνουμε το μπισκοτο στο πυρέξ μεχρι να καλύψει όλη τη βάση και βάζουμε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά.

Βγάζουμε την σαντυγι από το ψυγείο και την βάζουμε στο μίγμα με το τυρί, το ζαχαρούχο και το κακάο.  Ανακατεύουμε ώστε να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.
Βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη και χύνουμε την κρέμα από επάνω ώστε να διαμορφωθει σωστά η στρώση.

 Ετοιμάζουμε το γκλάσο λευκής σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να επιτύχουμε την επιθυμητή σύσταση και τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
 Στολίζουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Εδώ έβαλα σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη.  
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου