Κόλαση;
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!
Υλικά
6 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
για την κρέμα
2 3/4 κούπας γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλιας(όχι στιγμής)
1/4 κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά,
στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά,το baking powder και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αβγά,αφού
ελαττώσουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα καρύδια,
προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα,
κατά προτίμηση μακρόστενη.
Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα τα υλικά μαζί.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα μόλις βγει από το φούρνο με το
ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά(δεν το ρίχνουμε
όλο με μιας,γιατί θα κάτσει το γλυκό).
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα,διαλύοντας
το άνθος αραβοσίτου σε 1/2 κούπας γάλα,ενώ έχουμε βάλει
το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα,προσθέτουμε το μείγμα
με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας στην επιφάνεια πλαστική
μεμβράνη,για να μην πιάσει κρούστα.
Όταν αναποδογυρίσουμε την καρυδόπιτα σε πιατέλα,περιχύνουμε
με την κρέμα.
Στολίζουμε με μισά καρύδια.
Υπέροχο ζουμερό γλυκό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου