Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Καρυδόπιτα με κρέμα!

Ζουμερή καρυδόπιτα με νόστιμη κρέμα βανίλιας.
Κόλαση;
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!

SV109267

Υλικά
6 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

για την κρέμα

2 3/4 κούπας γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλιας(όχι στιγμής)
1/4 κούπας ζάχαρη


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά,
στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
SV109227

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά,το baking powder και τα μυρωδικά.SV109228

Ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αβγά,αφού
ελαττώσουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο.
SV109230

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα καρύδια,
προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
SV109232

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα,
κατά προτίμηση μακρόστενη.
SV109233

Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα τα υλικά μαζί.
SV109236

Περιχύνουμε την καρυδόπιτα μόλις βγει από το φούρνο με το
ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά(δεν το ρίχνουμε
όλο με μιας,γιατί θα κάτσει το γλυκό).
SV109244

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα,διαλύοντας
το άνθος αραβοσίτου σε 1/2 κούπας γάλα,ενώ έχουμε βάλει
το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
SV109242

SV109243

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα,προσθέτουμε το μείγμα
με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας στην επιφάνεια πλαστική
μεμβράνη,για να μην πιάσει κρούστα.
SV109246

Όταν αναποδογυρίσουμε την καρυδόπιτα σε πιατέλα,περιχύνουμε
με την κρέμα.
Στολίζουμε με μισά καρύδια.
SV109283

Υπέροχο ζουμερό γλυκό!!!

SV109270
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου