Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ

Αρχείο:Τηγανιά - 12.jpg

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κούπας σπορέλαιο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
κύμινο
μοσχοκάρυδο
ρίγανη
2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το σοτάρουμε με το λάδι στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί λευκό. Κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο κρέας. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο), το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το χυμό από το λεμόνι. Ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νεράκι. Αφήνουμε να κοκκινίσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λαδάκι του, βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.

ΣΗΜ: Μπορούμε να προσθέσουμε προς το τέλος του ψησίματος, κρεμμύδι φέτες, πράσινη και κόκκινη πιπεριά σε λεπτά φετάκια ή πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου