Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνες κοκκινιστό





ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μοσχάρι
4-5 μελιτζάνες μεγάλες
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι - πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 τομάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για να φύγει η πίκρα τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει. Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, τη τομάτα ψιλοκομμένη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε στο κρέας να βράσουν όλα μαζί. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο τηγάνι λιγάκι να κοκκινίσουν. Τις απλώνουμε στη γάστρα και όταν βράσει το κρέας το ρίχνουμε στη γάστρα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου