Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΜΠΑΠ ΓΑΣΤΡΑΣ

 



 ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας χοιρινό ή αρνίσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
4-5 τομάτες 
4-5 κρεμμύδια ξερά
4-5 πιπεριές για γέμισμα
μισό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι 
μαύρο πιπέρι 
κόκκινο πιπέρι
κύμινο 
μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, και τις πιπεριές. τα πλένουμε πολύ καλά.
Κόβουμε σε φέτες,  πάχους ενός εκατοστού περίπου, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις τομάτες και τα ρίχνουμε στη γάστρα με το κρέας.
Σε ένα σέϊκερ ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. τα χτυπάμε στο μίξερ για 4-5'.
Ρίχνουμε το μείγμα στη γάστρα με το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού.

Σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο για το φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κοκκινίσει και να πιει όλο το ζουμί του.

ΣΗΜ: Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί βγάζουν τα λαχανικά που βάλαμε στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου