Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

 



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια χλωρά
1 μαρούλι (με ίσια φύλα)
1 κιλό αντίδια
ελαιόλαδο (περίπου μισή κούπα)
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε νερό να καλύψει το κρέας, καπακώνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά (το μάτι 1μιση ή 2, ανάλογα την κουζίνα). Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα αντίδια τα οποία έχουμε πλύνει πολύ καλά και κόψει σε μεγάλα κομμάτια, να ζεματιστούν, μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο σε τρυπητό μέχρι να κρυώσουν και να στραγγίσουν. Παίρνουμε λίγα λίγα αντίδια με τα χέρια μας και τα στίβουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βρασμένο αρνάκι. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια (πλυμένο καλά και στυμμένο να βγει η πίκρα του), και αλατοπιπερώνουμε. Σε περίπου 20-25 λεπτά αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σχεδόν σε μαρέγκα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίχνουμε μετά τους κρόκους και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χύνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αβγολέμονο 2 κουταλιές με ζουμί από την κατσαρόλα. Χύνουμε μετά το αβγολέμονο με το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι με σπανάκι αντί για μαρούλι και επίσης μπορεί να αντικατασταθεί το αρνάκι με κρέας χοιρινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου