Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



ΑΡΑΙΗ
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 - 2/12 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
2 - 2/12 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη

ΜΕΤΡΙΑ (για κολοκυθάκια αβγολέμονο κλπ)
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
6 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
6 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη

ΠΗΧΤΗ (για παστίτσιο, μουσακά, παπουτσάκι κλπ)
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
6 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως να πήξει. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2 αυγά. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο παρμεζάνα τριμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου