Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ








Υλικά
Μπούτι χοιρινό ή κρέας μοσχάρι, ή αρνάκι, ή 1 κιλό και από τα τρία κρέατα.
κεφαλοτύρι (σε μικρά κομμάτια)
φέτες μπέικον (τόσες όσες να τυλίξουν όλο το μπούτι)
πράσινη πιπεριά (κομματάκια)
κόκκινη πιπεριά (κομματάκια)
σκόρδα 4 - 5 σκελίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λαδόκολλα
σπάγγος


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά το κρέας. Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αλείφουμε το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες πάνω του και βάζουμε μέσα κεφαλοτύρι, σκόρδο, πιπεριά και αλατοπιπερορίγανη. Αλείφουμε με την μουστάρδα το κρέας και το τυλίγουμε με το μπέικον. Τυλίγουμε το κρέας  με την λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγγο (προσοχή: σπάγγος μαγειρικής). Το βάζουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες.

Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου (ετοιμάστε σε ένα ταψάκι πατάτες, βάλτε τους σκόρδο (προεραιτικά), αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο νερό ) τις οποίες θα βάλετε να ψηθούν στον φούρνο μια ώρα. Ή συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα ή τηγανιτές πατατούλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου