Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ



ΥΛΙΚΑ
Τα στήθη από 2 μεγάλα κοτόπουλα
6 λωρίδες Μπέικον
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
4 φέτες ζαμπόν
1/2 κούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε πρώτα την πέτσα από το κοτόπουλο με προσοχή να μη χαλάσει. Αφαιρούμε τις φτερούγες, το λαιμό και τα μπούτια.
Ξεχωρίζουμε με προσοχή τα στήθη από το κόκκαλο και τα χτυπάμε λίγο με το σφυρί για να πλατύνουν και να σχηματίσουν επίπεδη επιφάνεια. Τα αλείφουμε με μουστάρδα - αλάτι - πιπέρι - στρώνουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό με την πέτσα από το κοτόπουλο και δένουμε με κλωστή ή το περνάμε σε δίχτυ.
Το βάζουμε στο φούρνο με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού, με πατάτες ή ότι άλλο θέλουμε, με λίγο νεράκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου
ΣΗΜ: Μπορούμε να κόψουμε κομματάκια το στήθος κοτόπουλου, το ζαμπόν, το μπέικον και με αυτό τον "κιμά" να γεμίσουμε την πέτσα από το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου