Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΑΛΜΥΡΟ




ΥΛΙΚΑ
1 κουτί φύλλο κρούστας 500 γρ.
1 κομμάτι τυρί φέτα 
λουκανικάκια ή σουτζουκάκια (10 περίπου) ή πάριζα 
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 αυγό
1 βιτάμ ή όποιο άλλο βούτυρο θέλουμε για άλειμμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φόρμα του κέικ (αν έχουμε με τρύπα στη μέση) βάζουμε 2 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, σουρωμένα.

Τρίβουμε λίγο από το τυρί και λίγο από τα σουτζουκάκια ή πάριζα.
Βουτυρώνουμε άλλα 2 φύλλα και τα βάζουμε από πάνω πάλι σουρωμένα. Τρίβουμε πάλι τυρί και σουτζουκάκια ή πάριζα. 
Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο εναλλάξ: 2 φύλλα βουτυρωμένα σουρωμένα και μετά τυρί και σουτζουκάκια. 

Αφήνουμε 2 φύλλα και τα σκεπάζουμε από πάνω. Το βουτυρώνουμε.

Ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό και τρυπάμε λίγο τα φύλλα με ένα μυτερό μαχαίρι με προσοχή να μην τρυπήσουμε από κάτω μέχρι τη φόρμα. 

Χτυπάμε λίγο το αβγό με το γάλα να ενωθούν και το ρίχνουμε στη φόρμα. Την κουνάμε λίγο για να πάρει και μέσα υγρό. 
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

ΣΗΜ: μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σουζουκάκια με μπέικον κομμένο σε φέτες και  ζαμπόν και να προσθέσουμε διάφορα τυριά μαζί με τη φέτα, μανιτάρια και πιπεριές.

Είναι πεντανόστιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου