Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΑΛΜΥΡΟ




ΥΛΙΚΑ
1 κουτί φύλλο κρούστας 500 γρ.
1 κομμάτι τυρί φέτα 
λουκανικάκια ή σουζουκάκια (10 περίπου)
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 αυγό
1 βιτάμ ή όποιο άλλο βούτυρο θέλουμε για άλειμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φόρμα του κέικ (αν έχουμε με τρύπα στη μέση) βάζουμε 2 φύλλα κρούστας αλειμένα με βούτυρο, σουρωμένα.
Τρίβουμε λίγο από το τυρί και λίγο από τα σουζουκάκια.
Βουτυρώνουμε άλλα 2 φύλλα και τα βάζουμε από πάνω πάλι σουρωμένα. Τρίβουμε πάλι τυρί και σουζουκάκια. 
Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο εναλάξ: 2 φύλλα βουτυρωμένα σουρωμένα και μετά τυρί και σουζουκάκια. Αφήνουμε 2 φύλλα και τα σκεπάζουμε από πάνω. Το βουτυρώνουμε.
Ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό και τρυπάμε λίγο τα φύλλα με προσοχή να μην τρυπήσουμε από κάτω μέχρι το ταψί. 
Χτυπάμε λίγο το αβγό με το γάλα να ενωθούν και το ρίχνουμε στο ταψί. Το κουνάμε λίγο για να πάρει και μέσα υγρό. 
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜ: μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σουζουκάκια με μπέικον κομμένο σε φέτες και  ζαμπόν και να προσθέσουμε διάφορα τυριά μαζί με τη φέτα, μανιτάρια και πιπεριές. Είναι πεντανόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου