Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 Βιτάμ

ΚΡΕΜΑ
1 κιλό γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες 
2 αβγά

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα.

ΤΥΛΙΓΜΑ
Κόβουμε το φύλλο στο μάκρος σε 3 λωρίδες. Παίρνουμε μία λωρίδα, τη βουτυρώνουμε, βάζουμε μια κουταλιά κρέμα, διπλώνουμε τις άκρες της λωρίδας να μη φύγει η κρέμα και τυλίγουμε ρολό. Το βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο. Αλείφουμε από πάνω με λάδι και με λίγο νερό για να μη σκάσει το φύλλο στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε  το σιρόπι να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελαφρά και σιροπιάζουμε το γλυκό.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Το γλυκό κρύο - το σιρόπι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου