Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ





ΥΛΙΚΑ
2 γιαουρτάκια
1 κεσεδάκι από γιαούρτι γεμάτο με Βιτάμ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
Αλεύρι όσο πάρει
σουσάμι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ:
τυρί - αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το Βιτάμ με τα γιαουρτάκια τη σόδα, ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Παίρνουμε λίγο ζύμη και ανοίγουμε ένα κομμάτι πάχους μισού εκατοστού περίπου και σε μέγεθος πιάτου το οποίο χαράζουμε στα 6 διαγώνια. Σχηματίζονται μικρά τρίγωνα ζύμης στα οποία βάζουμε μία κουταλιά γέμιση (τυρί με αβγό τα οποία έχουμε χτυπήσει πριν). Τυλίγουμε το τριγωνάκι να κλειστεί μέσα καλά η γέμιση και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια από πάνω με αβγό, ρίχνουμε και το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου