Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΡΟΣΚΙ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
νερό όσο πάρει (μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα δάχτυλα)
αλάτι - πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά και ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει είναι έτοιμη για γέμισμα. 

ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ
4 πατάτες 
1 κρεμμύδι
αλάτι - πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. (προσέχουμε να μην λιώσουν τελείως)
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο βούτυρο, το αλάτι - πιπέρι και το μαϊντανό, κατεβάζουμε και το ρίχνουμε στις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα πιροσκί. (παίρνουμε μπαλάκι από τη ζύμη, το ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό, βάζουμε μέσα 2 κουταλιές από τη ζύμη, κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

ΣΗΜ: μπορείτε να αντικαταστήσετε την πατάτα  με κιμά, τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα και ότι άλλο σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου