Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπας λάδι
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια
κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε και τα καρύδια  και όταν πάρει χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το ρίχνουμε σε μία φόρμα ψησίματος (με τρύπα στη μέση), αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου