Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ



ΥΛΙΚΑ
600 γραμ. κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
2 φλυτζάνια τσαγιού πολτό τομάτας
1 τομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι - πιπέρι - κύμινο - μοσχοκάρυδο - ξυλαράκι κανέλας
2 αβγά
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη με το κρεμμύδι, τον κιμά, το αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, το κρασί και την τομάτα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε για μία ώρα να σιγοβράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Βράζουμε για λίγο τον πολτό τομάτας, ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου