Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ


Μπακαλιάρος Ξερός τηγανητός με Kουρκούτι

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ:
3 αβγά
3 - 4 κουταλιές νερό
λίγο αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τραβήξτε και βγάλτε την πέτσα του μπακαλιάρου. Κόψτε τον σε κομμάτια και βάλτε τα μέσα σε νερό που να τα σκεπάζει. Αφήστε τα να σταθούν 18 - 20 ώρες για να φουσκώσουν και να ξαρμυρίσουν. Στο διάστημα αυτό αλλάξτε μερικές φορές το νερό. Βγάλτε τα κομμάτια από το νερό, αφαιρέστε τα κόκκαλα και αφήστε να στραγγίσουν καλά. 
Στο μεταξύ ετοιμάστε το χυλό. Χτυπήστε τα αβγά με το νερό να ενωθούν και να αφρατέψουν λίγο. Ρίξτε το αλάτι και όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει χυλός. Βουτήξτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ένα ένα στο χυλό και τηγανίστε τα μέσα σε καυτό λάδι. Σερβίρετέ τον αμέσως συνοδεύοντάς τον με σκορδαλιά και σαλάτα από βραστά χόρτα ή λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου