Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια
3 κουταλιές λάδι
8 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
2 σκέπες αρνίσιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίστε και ψιλοκόψτε τη συκωταριά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το λάδι, ρίξτε το κρεμμύδι και μία κούπα νερό και αφήστε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλο σχεδόν το νερό. Ρίξτε τη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει με τα δικά της υγρά, χωρίς να βάλετε καθόλου νερό, ώσπου να μείνει σχεδόν με το λάδι. Κατεβάστε από τη φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι και μισό κούπας νερό. Πλύνετε καλά τη σκέπη με κρύο νερό και λίγο ξύδι. Ξεπλύνετε τη με σκέτο νερό. Τεντώστε την και κόψτε την σε κομμάτια. Γεμίστε τα κομμάτια της σκέπης με το μείγμα των συκωτιών σχηματίζοντας στρόγγυλους τζιγεροσαρμάδες. Αραδιάστε τους σε ένα ταψάκι τον ένα δίπλα στον άλλο με το διπλωμένο μέρος της σκέπης προς τα κάτω. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τους φυλάξτε στην κατάψυξη. Ψήστε τους στους 200 βαθμούς Κελσίου έως ότου ροδίσει καλά η σκέπη, 20 λεπτά περίπου.

1 σχόλιο:

  1. γινεται αφου ετοιμασουμε τους τσιγεροσαρμαδες αντι να τους ψησουμε να τους καταψυξουμε και να ψηθουν σε καποια αλλη στιγμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή