Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ




ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι τυρί φέτα (300 γρ. περίπου)
2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
1 τομάτα μέτρια
πιπεριά καυτερή
2 κουταλάκια σούπας λάδι 
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πήλινο σκεύος βάζουμε το τυρί, κόβουμε φέτες την τομάτα και τη βάζουμε πάνω στο τυρί. Παίρνουμε κασέρι ή ότι άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε και το βάζουμε κι αυτό πάνω από τη φέτα. Κόβουμε 3 - 4 φετάκια από την καυτερή πιπεριά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο πήλινο μαζί το λάδι και τη ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο ή στα μικροκύματα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
ΣΗΜ: Αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε όλα τα υλικά και να τα ρίξουμε στο πήλινο, όπως τομάτα ψιλοκομμένη, τα τυριά τριμμένα  (χοντρά κομμάτια).

Ένας άλλος τρόπος είναι να κλείσουμε σε αλουμινόχαρτο τυρί φέτα, πιπεριές και τομάτες κομμένες σε φετούλες, λίγο λάδι, πιπέρι και ρίγανη και να το ψήσουμε στη σχάρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου