Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

 



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γραμ. ζαμπόν
100 γραμ. βούτυρο
4 αβγά
αλάτι - πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσουμε και βράσουμε τις πατάτες τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που το έχουμε σοτάρει με βούτυρο, τους 3 κρόκους αβγών και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Χτυπάμε τα ασπράδια και το ένα αβγό ολόκληρο. Αλευρώνουμε τα μπαλάκια, τα περνάμε από τα αβγά, και τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου