Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ DINKEL


ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα αγελάδος με 1,5% λιπαρά
1 κούπα ελαιόλαδο
4 κούπες αλεύρι Dinkel
1 Μπέικιν Πάουντερ
2 Βανίλιες
1 κούπα καρύδια αλεσμένα (προεραιτικά)
3 κουταλιές κακάο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε τα καρύδια. Βάζουμε τη μισή ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Στην ζύμη που μας έμεινε προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και τη ρίχνουμε κι αυτή στη φόρμα. Ανακατεύουμε λιγάκι ελαφρά τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Όταν το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με την άχνη και αφήνουμε να κρυώσει.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ... ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου