Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πανακότα με τριαντάφυλλο και μαστίχα Χίου


Πανακότα με τριαντάφυλλο και μαστίχα Χίου 

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
1 κούπα γάλα
1 ½ κούπες κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές μέλι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη
1/2 κούπα γλυκό τριαντάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλύετε τη ζελατίνη σε λίγο χλιαρό νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. 2. Ρίχνετε μέσα το μέλι, τη βανίλια, τη μαστίχα και τη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια (ό,τι σχήμα θέλετε). Βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες.
4. Ξεφορμάρετε, περιχύνετε με γλυκό τριαντάφυλλο και σερβίρετε.


 Κική Εμμανουηλίδου

 nline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου